Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na podstawowy sos holenderski, który może służyć jako baza do innych sosów. Wyśmienicie smakuje z warzywami. Ja podałam z makaronem oraz pomidorami na kolację.
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 196
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 210
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 196
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 210
Składniki
1. Masło stopić w garnku na malutkim ogniu. Odszumować masło łyżką. 2. Do metalowego naczynia wlać żółtka i wino. Następnie ubić mikserem na puszystą masę w kąpieli wodnej. 3. Po otrzymaniu puszystej masy, trzymając masę dalej w kąpieli wodnej dodawać stopniowo powoli masło oraz sok z cytryny. Cały czas miksować. 4. Wyłączyć ogień, przyprawić do smaku solą oraz pieprzami.
Sos najlepiej smakuje na ciepło z warzywami. Smacznego! :)