Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos holenderski to jeden z najbardziej kremowych sosów, który przyda ci się w wielu potrawach. Będzie stanowił świetne wykończenie gotowanych przystawek z jajek, szparagów lub łososia. Przedstawiamy ekspresowy sposób na wykonanie sosu holenderskiego, który przygotujesz w… blenderze. Ważną wskazówką jest to, żeby masło było gorące, nie letnie, ponieważ tylko wtedy uzyskasz idealną konsystencję sosu.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 195
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1949
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 356
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 259
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 92
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 195
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1949
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 356
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 259
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 92
Składniki
Rozpuszczaj masło w kuchence mikrofalowej (upewnij się, że jest przykryte, ponieważ będzie pryskać) przez około 1 minutę, aż będzie gorące. Możesz też podgrzać masło w rondelku.
W kielichu stojącego blendera lub w wysokim naczyniu umieść żółtka, sok z cytryny, musztardę, sól i pieprz i ubijaj blenderem (na wysokich obrotach) przez około 5 sekund, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Po tym czasie przestaw moc blendera na średnie obroty i powoli wlewaj gorące masło, aż sos dokładnie się zemulguje. Konsystencja sosu powinna być gładka i aksamitna. Następnie przelej sos do miseczki lub sosjerki i podawaj na ciepło.