Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek do makaronu zawierający dużo warzyw i aromatycznych przypraw.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 49
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 62
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1044
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 238
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 49
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 62
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1044
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 238
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić do garnka, dodać pokrojoną cebulę,paprykę, czosnek i dusić ok. 1 godz. 30 min. Po tym czasie zblendować i dodać przyprawy. Wszystko przegotować i przełożyć gorące do słoików. Słoiki pasteryzować ok. 15 - 20 min. od zagotowania wody.
Dowolny makaron ugotowć i odcedzić. Sos podgrzać w rondelku, gorącym polać makaron i przemieszać. Drugi sposób podania to wcześniej ugotowany makaron podsmażyć na maśle na patelni i wlać sos ze słoika. Wszystko dobrze podgrzać mieszając aby makaron nie przywarł do patelni. Całość przełożyć do miski lub od razu na talerze.