Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smalec nadaje się do jajecznicy,bigosu,zupy kartoflanej oraz do pieczywa. Jest smaczny ,oby nie za często:)
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 165
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 219
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 165
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 219
Składniki
Drobno pokrojone podgardle dać do rondelka i stopić.Jeśli jest tłuste smalcu nie trzeba dodawać,ja miałam bardzo chude więc musiałam dać. Czosnek wycisnąć przez praskę,paprykę pokroić w kostkę i dodać pod koniec stapiania. Na końcu dodać jabłko starte na grubych oczkach ,oraz majeranek,smażyć około 10min. Smalec przelać do miseczki ,wystudzić i dać do lodówki.
Smacznego życzę!