Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak i aromat na stole wigilijnym.
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 74
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 476
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 205
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 172
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 74
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 476
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 205
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 172
Składniki
Wykonanie: Cebulę obrać, posiekać w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie pomidory pokroić w kostkę, dodać do cebuli, przyprawić solą, pieprzem i papryką do smaku. Dusić na wolnym ogniu około 15 minut pod przykryciem. Śliwki, żurawinę zalać wrzątkiem na dwie minuty aby zmiękły, po czym odsączyć. Filety śledziowe pokroić w kostkę. Uduszone pomidory wyłożyć na półmisek, obłożyć śledziami, suszonymi śliwkami, żurawiną i ozdobić ziołami.