Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w nowym wydaniu
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 25
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7190
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 40
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 25
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7190
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 40
Składniki
Schab pokroić w plasterki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Posypać kukurydzą i żurawiną.
Posypać przyprawą. Podlać ok 1/4 szklanką wody. Przykryć folią i wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec 5 - 10 minut po czym zmniejszyć temperaturę do 120-130 stopni i piec jeszcze ok 1,5 godziny.
Jak mięso będzie miękkie rozdrobnić je widelcem i odstawić do ostygnięcia. Dodać musztardę, jogurt, wszystko wymieszać i doprawić solą w razie potrzeby.
Pasuje zarówno na kanapki jak i do tortilli. Smacznego.