Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Róże ziemniaczane proste w wykonaniu i smaczne, zastąpią w daniu ziemniaki, a także udekorują nasze danie. Polecam :)
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 259
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 259
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Składniki
Obrane ze skórki, wymyte ziemniaki szatkujemy na cienkie plastry.
Plastry układamy w poziomie tak, żeby nakładały się połową na siebie.
Plastry układamy w poziomie tak, żeby nakładały się połową na siebie. Dokładamy kilka plasterków formując różę.
Uformowane róże polewamy odrobiną oleju, solimy, pieprzymy i posypujemy papryką.
Pieczemy w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez 45 minut.
Po upieczeniu delikatnie wyjmujemy z papierowej otoczki.