Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie, dzisiaj chciałabym zaproponować przepis na pyszną cukinię z patelni, którą możemy podać do obiadu lub do dań z grilla.
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 27
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1832
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 398
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1760
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 27
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1832
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 398
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1760
Składniki
Dokładnie umytą cukinię kroję w plasterki. Czosnek drobniutko kroję, umytą o czyszczoną z nasionek papryczkę drobniutko kroję i dodaję do czosnku. Wypłukaną i osączoną natkę pietruszki drobno siekam.
Teraz na rozgrzanym oleju na patelni smażę cukinię przez około 10 minut. Następnie dodaję czosnek, papryczkę, doprawiam oregano i delikatnie solą (sos sojowy jest słony więc dodaję mało soli). Mieszam i smażę jeszcze około 4 minut. Usmażoną cukinię przekładam do miski i przygotowuję sos. Do sosu sojowego dodaję miód, sok z cytryny i dokładnie mieszam – sos jest gotowy. Do cukinii dodaję sos, natkę pietruszki i dokładnie mieszam. Tak przygotowaną cukinię odstawiam na około 30 minut aby przeszła smakiem. Przed podaniem sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam. Cukinia z patelni jest gotowa, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa