Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałym dodatkiem do chipsów ziemniaczanych robionych w domu jest pikantny sos pomidorowy.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 157
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 195
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 157
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 195
Składniki
Obrać cebulę i 3 ząbki czosnku, posiekać bardzo drobno i zeszklić na patelni z 1 łyżką oliwy. Dodać całe pomidory w zalewie, dwie suszone, roztarte w palcach papryki chili i przyprawić do smaku solą i szczyptą cukru. Sos gotować na małym ogniu z dodatkiem 2 łyżek octu, aż nieco zgęstnieje. Wówczas należy sos zdjąć z ognia, zmiksować i odstawić do ostygnięcia.
Obrać cebulę i 3 ząbki czosnku, posiekać bardzo drobno i zeszklić na patelni z 1 łyżką oliwy. Dodać całe pomidory w zalewie, dwie suszone, roztarte w palcach papryki chili i przyprawić do smaku solą i szczyptą cukru. Sos gotować na małym ogniu z dodatkiem 2 łyżek octu, aż nieco zgęstnieje. Wówczas należy sos zdjąć z ognia, zmiksować i odstawić do ostygnięcia.