Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 821
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 90
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 522
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 821
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 90
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 522
Składniki
Na oliwie lekko zrumieniłam posiekaną cebulę, potem dodałam posiekany czosnek i po chwili posiekany miąższ z wydrążonych pomidorów. Dodałam ryz, przesmażyłam i podlewałam go wodą, prawie do całkowitego zmięknięcia ziaren- oczywiście mieszałam. W między czasie dodałam przyprawy, kumin, kolendrę i ziarna kopru włoskiego i sól i pieprz.
Do ostudzonego już ryżu dodałam mięso i posiekana zieleninę. Mięso jeszcze posoliłam. Wydrążone pomidory lekko posoliłam wewnątrz. Farsz włożyłam do pomidorów, pomidory zalałam jeszcze posolonym sosem pomidorowym.
Piekłam w 180 stopniach do zrumienienia. Co najmniej pół godziny będzie potrzebne.
Smacznego :)