Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 141
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 131
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 141
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 131
Składniki
mięso umieszczamy w misce dodajemy mleko i przeciśnięty czosnek,doprawiamy do smaku przyprawą kucharek,pieprzem i maggi, wyrabiamy krótko masę mięsną ,powinna być dość gęsta dlatego proszę uważać przy dodawaniu mleka. Po wymieszaniu mięso umieszczamy w foremce do pieczenia, palcem wciskamy do niego śliwki w miarę w równych odstępach od siebie na głębokość 3-4 cm. Przykrywamy foremkę srebrną folią do pieczenia i wstawiamy na 1 godz(mięso z indyka ) do 1,30 godz( mięso wieprzowe) i pieczemy w temp 200 stopni. Polecam