Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kupując kiedyś młodą marchew, szkoda było mi wyrzucić tą zieloną nać. Poczytałam, że jest nawet zdrowsza niż sama młoda marchewka, więc postanowiłam zrobić z tego pęczka pyszne pesto, nadające się jako dodatek do kanapek :)
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 167
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 167
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Składniki
Oddzielić zieloną nać od marchwi. Przemyć i wysuszyć.
Wysuszone liście naci powyrywać, grube łodygi wyrzucamy. Wybrane liście dajemy do naczynia miksującego Thermomixa albo do naczynia, w którym będziemy blendować. Dodajemy resztę składników. Sól i pieprz według uznania i smaku.
Wszystkie składniki blendujemy albo dajemy w thermomixie obrótów 7 , następnie powiększamy obroty do 9 na 30 sekund. W razie czego doprawić do smaku. Życzę smacznego :)