Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na kurki wystartował. To bardzo wdzięczny produkt, który wspaniale wzbogaca każde danie. Pęczotto z kurkami podałam jako dodatek do confitowanej kaczki. Jest fantastycznym uzupełnieniem obiadu lub jeśli dodacie do niego mięso może stanowić samodzielne danie. ;)
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 125
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 30
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 78
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 125
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 30
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 78
Składniki
Najpierw oczyszczamy grzyby. Najłatwiej to zrobić pędzelkiem, pamiętajcie żeby ich nie myć. Następnie kroimy je na mniejsze kawałki. Kaszę przepłukujemy pod bieżącą wodą.
Rozgrzewamy patelnię z grubym dnem. Dodajemy łyżkę masła i posiekany drobno czosnek. Lekko przyrumieniamy czosnek i później dodajemy kurki. Smażymy, aż ładnie się zarumienią.
Następnie dodajemy kaszę, chwile podsmażamy i zmniejszamy ogień na średni. Teraz zaczynamy podlewać ją bulionem. Dokładnie tak samo jak w przypadku risotta. Dolewamy około szklankę bulionu i gotujemy, co jakiś czas mieszając, aż płyn całkowicie odparuje. Następnie dodajemy kolejną szklankę bulionu i tak dalej, aż kasza będzie odpowiednio miękka.
Na koniec, kiedy odparuje ostatni płyn dodajemy masło, starty ser i majeranek. W razie potrzeby doprawiamy solą. Dokładnie mieszamy. Smacznego ;)