Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
maszynka do mielenia mięsa, miska, foremka do pieczenia,
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 86
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 86
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Składniki
Mięso z łopatki zmielić dwa lub trzy razy przez sitko 2,5 mm, później dodać : 2 jajka (białka ubić i dodać podczas końcowego mieszania), 4 łyżki tartej bułki, 2 łyżki duże suszonego warzywka, 1 łyżeczka pieprzu ziołowego, 1 łyżeczka suszu bazylii, 1 łyżeczka curry, 3/4 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego, 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej, 1 łyżeczka tymianku, sól, dobra garść majeranku przetartego. Mięso ze wszystkimi dodatkami i przyprawami dobrze wymieszać. Do wyłożonej papierem do pieczenia formy układamy równomiernie dobrze wymieszane mięso, szczelnie i równo, potem bierzemy napełnioną formę i z 3-4 razy dobrze stuknąć na czymś twardym po to żeby mięso ubiło się jeszcze. Smarujemy gęsim lub innym tłuszczem po wierzchu oraz posypujemy kolorowym pieprzem grubo mielonym i pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Smacznego !!!