Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat guacamole: pasta z awokado z jajkiem i papryką. Niestety w moim domu nie na amatorów awokado dlatego przygotowując potrawę z tym owocem dodaję składniki które zniwelują jego smak:(
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 46
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1030
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 232
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 46
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1030
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 232
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno siekamy. Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę i miąższ rozdrabniamy widelcem. Do awokado dodajemy jajko,przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno posiekaną paprykę i kawałeczek papryczki chili. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą i dokładnie mieszamy.