Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paprykarz z tuńczykiem to idealne smarowidło do świeżego pieczywka. Paprykarz najlepiej jest przygotować dzień wcześniej. Tak przygotowana pasta może postać w lodówce nawet kilka dni.
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1220
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 51
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1220
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 770
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1220
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 51
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1220
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 770
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Składniki
Wszystkie warzywa myjemy i obieramy. Marchewkę, pietruszkę i seler trzemy na tarce o dużych oczkach. Por kroimy w plasterki, a cebulę w kosteczkę. Wszystkie warzywa smażymy na łyżce oleju około 5 minut, następnie wlewamy wodę i dusimy 20-30 minut na małym ogniu, jeżeli jest potrzeba dolewamy wody. Warzywa powinny być miękkie, a woda wyparowana. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, sol i pieprz, słodką paprykę i zioła prowansalskie. Całość dusimy około 5 minut. Na koniec dodajemy tuńczyka i ugotowany ryż. Ryż gotujemy według wskazówek na opakowaniu na sypko. Ja dodaję dość dużo ryżu, ale możemy dodać mniej wedle własnego uznania. Paprykarz przekładamy do czystego naczynia i przechowujemy w lodówce. Paprykarz najlepiej smakuje na drugi dzień.