Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super kolacja dla naszych pociech.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6011
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 142
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 305
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6011
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 142
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 305
Składniki
Wykonanie: Ryż opłukać, wsypać do wrzącego mleka i ugotować. Następnie wsypać cukier, startą skórkę z cytryny do smaku, żółtka i wymieszać. Z wystudzonej masy formować na dłoni kuleczki, napełniać dżemem, obtaczać w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron i podawać z dodatkiem kompotu.