Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na bannock - płaski, owsiany chlebek z patelni, wywodzący się ze Szkocji. Pierwotnie był wypiekany na płaskim kamieniu. Można go podawać do zup lub sałatek - ale nic też nie stoi na przeszkodzie, by zajadać się nim chociażby z dżemem.
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 53
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 195
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 56
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 133
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 53
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 195
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 56
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 133
Składniki
Grubo zmiel płatki owsiane i dodaj je do mąki.
Dodaj sól, proszek do pieczenia i kefir.
Wymieszaj ciasto drewnianą łyżką, po czym wyrób dłonią do uzyskania zwartej, gładkiej masy.
Ciasto uformuj w dysk o grubości półtora centymetra i nakłuj widelcem w celu utworzenia porcji.
Piecz na suchej patelni przez 5 – 6 minut po obu stronach.
Smacznego!