Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny dodatek do herbaty pachnący goździkami:) Trochę późno dodaję przepis bo pigwy już brak ale polecam zrobić jesienią i delektować się zimą:)
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 137
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 137
Składniki
Pigwę dokładnie umyć,usunąć gniazda nasienne i pokroić w małą kosteczkę. Ananasy z zalewy ( ja na podaną ilość pigwy dałam 5 krążków) kroimy również w małe kawałki. Do słoiczków (ja robiłam w małych) wkładamy kawałki pigwy,następnie trochę żurawiny i ananasów.(Jeśli robimy w większych słoikach robimy parę warstw) Do garnka wlewamy ok szklankę wody,wsypujemy cukier,wlewamy zalew z ananasów i dodajemy goździki.Mieszamy często i zagotowujemy.Gotujemy ok 3-5 min. Przygotowane owoce zalewamy wrzącym syropem z goździkami (tak by w każdym słoiczku znalazły się z 2-3 goździki) i mocno zakręcamy.Stawiamy do góry dnem do wystudzenia,smacznego:)