Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skarby lata zamknięte w słoiku :) Tym razem owoce nasturcji zalane olejem z dodatkiem aromatycznych ziół. Są znakomitym dodatkiem do sałatek.
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem w pyszny sosem z dodatkiem brokuł.
Odsłon: 5661
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 7711
Kotlety mielone, które rozpływają się w ustach, otoczone delikatną warzywną p...
Odsłon: 206
Czy wiesz, że delikatne, prawdziwie kruche rogaliki upieczesz nie z ciasta kr...
Odsłon: 6872
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem w pyszny sosem z dodatkiem brokuł.
Odsłon: 5661
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 7711
Kotlety mielone, które rozpływają się w ustach, otoczone delikatną warzywną p...
Odsłon: 206
Czy wiesz, że delikatne, prawdziwie kruche rogaliki upieczesz nie z ciasta kr...
Odsłon: 6872
Składniki
Owoce nasturcji zalać lekko osoloną wodą (na 1/2 l 1 łyżeczka), gotować 10 minut. Odcedzić i wystudzić.
Na dno wyparzonego i suchego słoiczka o poj.250 ml wsypać po 1/2 łyżeczki tymianku i estragonu oraz 4-5 ziaren kolendry, dodać liść laurowy i napełnić do wysokości 3/4 owocami nasturcji. Zalać owoce olejem (u mnie rzepakowy) tak, aby je dokładnie przykryć.
Zakręcić słoiczek nakrętką i pasteryzować 25 minut. Po wyciągnięciu odwrócić do góry dnem, zostawić na kilka godzin do wystygnięcia i odstawić w chłodne miejsce.