Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super pyszny dodatek na imprezy pełen wartości odżywczych o lekko kwaśnawym smaku ale smakuje każdemu.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 61
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1181
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 282
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 61
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1181
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 282
Składniki
Śledzie wymoczyć, oczyścić, opłukać I podzielić na filety. Otoczyć w bułce tartej i usmażyć z obu stron na oleju na złoty kolor. Przygotować zaprawę, tj. zagotować wode z przyprawami I cukrem, dodać ocet. Do wrzątku wrzucić cebulę pokrojoną w piórka. Śledzie ułożyć w słoiku lub innym naczyniu przykryć sparzoną cebula zalać zimną zaprawą. Przykryć I odstawić w chłodne i ciemne miejsce. Po 2 dniach śledzie są gotowe do spożycia. Gotowe. SMACZNEGO!!!