Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki na piwie to smaczna wersja tradycyjnych naleśników , są miękkie i delikatne, można dodać zioła lub natkę pietruszki . Idealne do słonych i pikantnych farszów np. z pieczarkami szpinakiem , mięsem czy warzywami .
Mając sporo pysznych i słodkich truskawek, postanowiłam przygotować coś a’la...
Odsłon: 41
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale do końca nie wiesz na co, proponujemy...
Odsłon: 38
Soczyste mięsne klopsiki w aromatycznym sosie pomidorowym to prawdziwa uczta...
Odsłon: 35
Kotlety mechanika to pyszne, sycące i zaskakujące danie. Dwa proste dodatki:...
Odsłon: 75
Mając sporo pysznych i słodkich truskawek, postanowiłam przygotować coś a’la...
Odsłon: 41
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale do końca nie wiesz na co, proponujemy...
Odsłon: 38
Soczyste mięsne klopsiki w aromatycznym sosie pomidorowym to prawdziwa uczta...
Odsłon: 35
Kotlety mechanika to pyszne, sycące i zaskakujące danie. Dwa proste dodatki:...
Odsłon: 75
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę ze szczyptą soli, dodajemy jajka , mleko i piwo , całość mieszamy mikserem do połączenia składników . Ciasto odstawiamy na 15 minut .
Patelnie rozgrzewamy i smarujemy olejem , wylewamy porcje ciasta i smażymy naleśniki z obu stron do zrumienienia . Podajemy z ulubionym słonym farszem np. z pieczarkami , szpinakiem lub zapiekamy z parówkami .