Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj francuskie klimaty i przepis na moje ulubione, idealne naleśniki. Z podanych składników wyjdzie 20-25 cienkich naleśników.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 813
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 813
Składniki
1. Z mąki, mleka, wody, cukru i soli wyrób w misce ciasto. 2. Oddziel żółtka od białek i ubij białka na w miarę sztywną pianę. 3. Żółtka, skórkę z cytryny lub pomarańczy, masło i wodę różaną lub z kwiatu pomarańczy wymieszaj i połącz z mieszanką mączną i ostrożnie połącz z nią pianę. 4. Odstaw na 30 minut. Na patelni roztop odrobinę masła. 5. Nalej na patelnię małą chochlę ciasta i smaż naleśniki z obu stron do zrumienienia. 6. Od razu podawaj. 7. Smacznego :-) * W lodówce możesz je przechowywać do dwóch dni.