Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam najlepsze ciasto na naleśniki
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 102
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 102
Składniki
Do wysokiej miski wbij jajka, dodaj szczyptę soli, mleko, wodę i przesianą mąkę. Wszystko zmiksuj na gładką masę i odstaw na 20 minut.
Patelnię rozgrzej i posmaruj olejem za pomocą pędzelka i wlej porcję ciasta, smaż na małym ogniu z obu stron.
Przed każdą wlaną porcją ciasta smaruj patelnię cienko olejem. Możesz do ciasta naleśnikowego dodać cukier waniliowy lub cukier puder żeby naleśniki były słodkie.