Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny o smaku pomarańczy.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 750
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6499
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 145
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1129
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 750
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6499
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 145
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1129
Składniki
Wykonanie: Jajka dokładnie ubić mikserem, wlać sok pomarańczowy, dodać masło (można go wcześniej lekko roztopić) i jeszcze raz starannie ubić na gładką masę. Następnie wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól do smaku i jeszcze raz dokładnie połączyć składniki.
Foremki posmarować tłuszczem, wlać po łyżeczce miodu, ułożyć po plasterku pomarańcza
.Napełnić przygotowanym ciastem.
Piec w temperaturze 180 stopni około 30 minut. Po upieczeniu wyjąć delikatnie z foremek, podawać z pomarańczą od spodu.