Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młodą kapustę, mogłabym jeść i jeść. Uwielbiam ją w każdej postaci. Między innymi, taką na gęsto. Robię ją, jako dodatek do obiadu, ale później i tak to, co zostanie wyjadam ze świeżym pieczywem :)
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 908
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 34
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 99
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 120
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 908
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 34
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 99
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 120
Składniki
Cebulę pokroić w pióra i podsmażyć na maśle, (masła daję dość sporo), w garnku z grubym dnem. Kapustę poszatkować dodać do podsmażonej cebuli.
Wlać wodę i przyprawić solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, do miękkości kapusty. W razie potrzeby można dolać trochę wody. Kiedy kapusta będzie miękka, wsypać koperek.
Wymieszać. Przyprawić jeszcze do smaku, solą i pieprzem, jeśli trzeba. Dodać ocet. Na koniec wsypać mąkę i wymieszać, żeby mąka dobrze się rozprowadziła. Kiedy mąka połączy się z kapustą, wyłączyć gaz.