Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy majonez jest niezwykle łatwy w przygotowaniu, a jego zmieszanie zajmuje około minuty! Jedyną trudnością jest konieczność posiadania odpowiedniego sprzętu kuchennego. Jeśli posiadasz blender zanurzeniowy i odpowiedni pojemnik, to do dzieła! Zaskocz wszystkich własnoręcznie przygotowanym majonezem, który podasz na Wielkanoc czy z dowolnej innej okazji. Samodzielne przygotowanie daje ci pewność, że wewnątrz znajdują się składniki najwyższej jakości, bogate w substancje odżywcze i witaminy. Taki majonez możesz użyć jako samodzielnego dodatku do jajek czy kanapek, ale także użyć go do sałatek, marynat czy nawet do pieczenia ciast majonezowych. Zastosowań jest bez liku!
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 147
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 866
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 97
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 147
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 866
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 97
Składniki
Do przygotowania majonezu potrzebujesz blendera zanurzeniowego oraz wysokiego naczynia o średnicy wewnętrznej równej średnicy blendera.
Do naczynia wbij jajko. Dodaj także: sok z cytryny, ocet, musztardę, sól.
Na wierzch wlewaj cienkim strumieniem oliwę. Odstaw naczynie na minutę.
Włóż blender do naczynia, by zakrywał żółtko. Mocno dociśnij do dna. Włącz urządzenie i trzymaj przez 10-15 sekund, nie poruszając nim.
Kiedy zobaczysz białą masę wypływającą spod blendera zacznij powoli i nieznacznie poruszać blenderem w górę i w dół, by połączyć wszystkie składniki.
Blenduj do momentu otrzymania jednolitej, jasnej masy.
Majonez przenieś do czystego, zakręcanego słoika. Przechowuj go w lodówce.