Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne danie. Moze byc jako danie samodzielne, do zjedzenia z kromka chrupiacego chleba z maselkiem lub jako dodatek do mies. Wspaniale!
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 103
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 103
Składniki
Morele przekrawamy na pol, wyjmujemy pestki, obieramy ze skorki i kroimy na mniejsze kawalki. Cebule drobniutko kroimy, szyneczke takze, w drobna kostke. Kurki pluczemy w misce z goraca woda z sola. wyjmujemy lyzka cedzakowa na talerz i czynnosc powtarzamy. ja plukalam 3 krotnie. nastepnie grzybki przekrawamy wzdluz na pol. Na patelni roztapiamy sporo masla, najpierw na minutke kladziemy morele, potem dorzucamy kurki, cebulke i szynke. Doprawiamy 1 lyzeczka plaska Kucharka (nie za duzo) i pieprzem. Smazymy pod przykryciem, czesto mieszajac jakies 15 minut, nastepnie odkrywamy pokrywe i smyzymy do wyparowania sosu. Mmmmmmmm.......