Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem do tortu z masła i jajek z dodatkiem soku z cytryny to pyszna propozycja na dodatek do biszkoptu, krem maślany jest bardzo smaczny i trwały . Polecam.
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1646
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 96
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 132
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 117
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1646
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 96
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 132
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 117
Składniki
Jajka przed rozbiciem sparz wrzątkiem na sicie.Żółtka oddziel od białek . Białka ubij na sztywno z cukrem, dodając po jednym żółtku.
W garnku zagotuj wodę i postaw miskę z jajkami na garnek.
Ubijaj jajka na małych obrotach nad garnkiem aż cukier się rozpuści . Zdejmij miskę z garnka i mieszaj masę do całkowitego wystygnięcia żeby się nie zważyła .
W drugiej misce umieść miękkie masło i ubij na puszystą masę, cały czas miksując wlej masę jajeczną i ubij na puszysty krem.
Do kremu dodaj wyciśnięty sok z cytryn i wymieszaj . Krem wychodzi dość gesty idealny do przełożenia biszkoptu na tort .