Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z kiszonych ogórków i ziemniaków. Są obłędne w smaku!
tarka, ręcznik papierowy
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 127
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 153
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 874
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 127
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 153
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 874
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Składniki
Najlepsze są ziemniaki z poprzedniego dnia. Ogórki trzeba zetrzeć na tarce i je odcisnąć. A teraz wystarczą już zwykłe dodatki do kotletów mielonych: bułka tarta, jajo. Masę się wyrabia, trzeba odczekać aż masa się zestali. Formuje się płaskie kotleciki, obtacza jeszcze w bułce tartej i smaży na rumiano na średnim ogniu. * grubsze kotlety mogą się rozwarstwić- pęcznienie bułki i jaja. * po usmażeniu można odłożyć kotleciki na ręcznik papierowy aby usunąć nadmiar tłuszczu.
Smacznego :)