Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto i tanio na lekką kolację.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6049
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 142
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 307
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6049
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 142
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 307
Składniki
Wykonanie: Masło utrzeć z jajkami na pulchną masę, doprawić solą i gałką muszkatołową, wsypać grysik, dokładnie wymieszać i odstawić do napęcznienia. Na wrzącą osoloną wodę, kłaść łyżką kluseczki, ugotować do miękkości. Podawać polane sklarowanym masełkiem z przyrumienioną bułką tartą. Kluseczki wspaniale nadają się jako dodatek do zup.