Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluseczki grysikowe do rosołu - takie robiła moja mama za czasów dzieciństwa. Bardzo prosty przepis, do którego warto sięgnąć, kiedy w domu zabraknie makaronu. Kluseczki grysikowe świetnie sprawdzą się również jako składnik deseru - można je zajadać z serem, cukrem i truskawkami lub innymi owocami.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 115
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 245
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2337
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 409
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 274
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 115
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 245
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2337
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 409
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 274
Składniki
Białka oddziel od żółtek. Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Mikser odstaw na bok. Do miski dodaj żółtka i kaszę mannę. Składniki delikatnie wymieszaj łyżką.
Kluseczki grysikowe formuj za pomocą łyżek, wrzucaj do gotującej się osolonej wody lub od razu do rosołu. Gotuj przez około 3-4 minuty (długość gotowania zależy od wielkości kluseczek).