Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, pyszne klopsiki na obiad, na kolację, dodatek do zup, pieczywa.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 61
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 282
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 61
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 282
Składniki
Cebulę kroimy w piórka i lekko rumienimy na oleju.
Do mięsa dodajemy 1 żółtko i dokładnie łączymy. Nie wyrabiamy. Ser kroimy w drobną kostkę i dokładnie ale krótko mieszamy.
Formujemy klopsiki i spłaszczamy je łopatką. Na patelni mocno rozgrzewamy tłuszcz. Smażymy klopsiki szybko z obu stron na złoty kolor. Po zdjęciu z patelni osączamy na ręczniku papierowym. Oprószamy solą i ;pieprzem, obkładamy zrumienioną cebulką.
Podajemy jako dodatek do zup, przystawkę, Jeśli lubimy hamburgery to jest to idealny dodatek do hamburgerowej buły z salatą i warzywami. Z tej ilości mięsa wychodzi około 9 sztuk klopsików