Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 53
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 53
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Karotki osączyłem z zalewy (świeże ,oczyścić). Masło rozpuściłem w rondelku ,włożyłem karotki i dusiłem 4 min ,doprawiłem solą i pieprzem. Wlałem bulion i dusiłem7 min (świeże 15 min) na małym ogniu. Szczypiorek posiekałem. Marchewki wyjąłem z bulionu ,a bulion zabieliłem śmietaną. Po chwili dodałem musztardę. Sos ,zagotowałem ,doprawiłem pieprzem ,dodałem szczypiorek. Wymieszałem z marchewkami. Podałem ciepłe do obiadu.