Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy znacie cukierki Werthers Original? Jeśli lubicie ich smak to przypadnie Wam do gustu również domowej roboty solony karmel. Jego delikatny kremowy, słodko maślany karmelowy smak jest dokładnie taki sam jak tych cukierków.
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 73
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 90
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 267
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 73
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 90
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 267
Składniki
Na patelni podgrzewać cukier ciągle mieszając na średnim ogniu do momentu, aż cukier się roztopi. Uważać żeby żadne kryształki cukru nie zostały na brzegu patelni. Gotować, aż do momentu aż cukier zmieni kolor na złoto-busztynowy. Dodać masło. Do masy cukrowej wmieszać śmietankę i sól. Wszystko wymieszać na gładką kremową masę. Karmel przelać do słoiczka i zostawić do wystygnięcia przed zamknięciem