Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 83
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 124
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 83
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 124
Składniki
Kapustę poszatkować ,zalać 300 ml wrzątku ,dodać łyżeczkę soli ,połowę masła i gotować 40-50 min. Na patelni rozpuścić resztę masła ,włożyć posiekaną cebulę i smażyć ,dopóki lekko się nie przyrumieni. Wtedy wsypać mąkę i smażyć jeszcze 2 min. Zasmażkę rozprowadzić kilkoma łyżkami wywaru i dodać do kapusty. Wrzucić kminek i dusić około 10 min. ,od czasu do czasu mieszając. Doprawić do smaku solą ,cukrem oraz sokiem cytryny.