Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na pyszną i delikatną kapustę. Dzięki wolnemu duszeniu jej na maśle wraz z pieczarkami i odpowiednimi przyprawami nabiera doskonałego smaku i aromatu.
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 28
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1580
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 72
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 284
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 28
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1580
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 72
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 284
Składniki
Pieczarki pokrój na grube plastry. Kiszoną kapustę posiekaj na mniejsze porcje.
W garnku rozpuść masło, wrzuć pieczarki, oprósz solą i pieprzem. Podsmażaj przez 5 minut, po czym dodaj poszatkowaną kapustę wraz z liśćmi laurowymi i zielem angielskim.
Całość duś na niewielkim ogniu przez 2 godziny, od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby podlej odrobiną wody i dopraw do smaku.