Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to moje ulubione danie z kapusty zaraz po bigosie z grzybami i śliwkami. Kapustą zasmażaną mogłabym się objadać do woli, idealna jako dodatek do obiadu. Ją trzeba spróbować jest po prostu przepyszna.
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 133
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1212
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 428
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 80
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 291
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 133
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1212
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 428
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 80
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 291
Składniki
Obraną z zewnętrznych liści, pozbawioną grubych żył kapustę szatkujemy, oprószmy solą i odstawiamy na 10 minut.
Po tym czasie kapustę zalewamy wrzątkiem. Sparzoną kapustę odsączamy na sicie.
Na oleju zasmażamy posiekana cebulę, gdy się zeszkli dodajemy odsączona kapustę, pokrojone w cząstki jabłka (obrane ze skóry i pozbawione gniazd nasiennych), podlewamy 1/2 szklanki wody i dusimy do miękkości ( kapusta powinna być miękka ale nie rozgotowana).
Do ugotowanej kapusty dodajemy kminek i dusimy przez około 5 minut.
Na oleju zasmażamy mąkę, gdy straci smak surowizny, dodajemy zasmażkę do kapusty razem z octem, cukrem, pieprze, solą i jeszcze raz zagotowujemy.
Kapustę podajemy na gorąco. Smacznego !!!