Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zawsze sobie obiecałam, że zrobię domową skórkę pomarańczową, lecz jak dotąd kupowałam. Wreszcie się zmobilizowałam; zrobiłam i powiem Wam, że taka domowa jest o niebo lepsza niż sklepowa i na 100% nie będę już skórek kupowała w sklepie
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 86
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 38
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 232
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5391
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 86
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 38
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 232
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5391
Składniki
skórkę należy wyszorować i sparzyć następnie tniemy w kostkę lub jakie tam chcecie kawałki. Nie wycinamy białego albedo, nie jest to konieczne. Wrzucamy do wrzątku na 1-2 minuty odcedzamy.
Wodę i cukier mieszamy w rondelku. Wstawiamy na gaz mieszamy aby cukier się rozpuścił i doprowadzamy do wrzenia. Wrzucamy skórkę. Gotujemy 20-30 minut odcedzamy. Skórkę suszymy na pergaminie.
Suchą przechowujemy w szczelnym zamkniętym słoiku lub mrozimy.