Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna potrawka z kalarepy z sosem curry. Może być podana z ryżem lub jako dodatek do mięsa.
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14675
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 162
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14675
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 162
Składniki
Ryż gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kalarepy obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy kalarepę. Oprószamy curry, odrobiną soli i podsmażamy przez ok. 2 min. często mieszając. Następnie wlewamy śmietanę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i chili. Dusimy do czasu aż kalarepa uzyska odpowiednią miękkość. Porcje ryżu podajemy z kalarepą w sosie curry i posypujemy posiekaną natką pietruszki.