Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli przeszkadza nam specyficzny aromat i smak kalafiora możemy podać go z aromatyczną ziołowo-czosnkową "omastą". Taki kalafior będzie pysznym dodatkiem do obiadu lub dań z grilla.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 821
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 90
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 522
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 821
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 90
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 522
Składniki
Kalafiora dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy do porządanej miękkości /7-10 min/. W małym rondelku rozgrzewamy masło, wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszając przesmażamy przez chwilę. Dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki i koperek, solimy do smaku i mieszając przesmażamy kolejną chwilkę. Kalafiora odsączamy, przekładamy na półmisek i polewamy czosnkiem i ziołami przesmażonymi na maśle. Najlepiej smakuje na gorąco od razu po przygotowaniu.