Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam prosty , szybki przepis na pysznego kalafiora. Kalafior lekko obgotowany następnie panierowany w bułce tartej i smażony na oleju.
garnek, sitko, patelnia,
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 123
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14416
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 88
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 229
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 271
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 123
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14416
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 88
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 229
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 271
Składniki
Z kalafiora usunąć liście, następnie podzielić na mniejsze części. Kalafior ugotować w osolonym wrzątku około 15 minut. Odcedzić na sicie. Jajka rozbełtać z dodatkiem mleka oraz przyprawy uniwersalnej. Bułkę tartą przełożyć na głęboki talerz. Odsączony kalafior panierować maczając różyczki kalafiora w jajku z dodatkami a następnie obtaczając w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia sie kalafiora. Podajemy jako dodatek do mięs i ziemniaczków , lub jako osobne danie w towarzystwie sadzonego jajka.