Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może być efektownym dodatkiem do obiadu lub przekąską na ciepło.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 301
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5010
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 301
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5010
Składniki
Kalafior ugotować w lekko osolonej wodzie, a następnie podzielić na mniejsze części.
Jajko roztrzepać widelcem z mlekiem.
Stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia i sól , ciągle mieszając.
Wlać wodę i olej, wymieszać widelcem lub trzepaczką. Ciasto powinno być gęste.
Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać szpinak, do drugiej koncentrat pomidorowy i paprykę.
Cząstki kalafiora zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju. Tak przygotowane kalafiorki bardzo dobrze smakują z młodymi ziemniaczkami i surówką z kapusty kiszonej.