Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hummus wykonany na bazie ciecierzycy jest potrawą bardzo popularną na Bliskim Wschodzie a także w kuchni wegetariańskiej. Jest bardzo zdrowy - bogaty w witaminy i składniki mineralne. Pasta hummus stanowi uniwersalny dodatek do wielu dań i doskonale smakuje z różnymi składnikami: chlebem, pitą a nawet plackami ziemniaczanymi.
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1638
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 91
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 122
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 88
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1638
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 91
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 122
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 88
Składniki
Ugotowaną ciecierzycę, pastę tahini, zmiażdżony czosnek wrzucamy do blendera. Wlewamy sok z cytryny oraz odrobinę wody, miksujemy na gładką masę.
Stopniowo dolewamy resztę wody, aby ułatwić blendowanie i zmienić konsystencję masy na delikatną i jednolitą. Doprawiamy do smaku solą i chili. Można z wierzchu posypać dodatkowo natką pietruszki. Podajem,y polaną odrobiną oliwy z oliwek. Ekspresowa i pyszna pasta gotowa!
Smacznego!