Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przyrządzone grzyby są smaczne na ciepło, jak i na zimno; doskonale nadają się np. na zapiekanki.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 236
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 236
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Składniki
Grzyby oczyścić, pokroić na większe kawałki, wypłukać. Włożyć do garnka, zalać wodą, nieco posolić zagotować. Gotować ok 5-10 minut i odcedzić.
Do rondla wlać trochę oleju i podsmażyć lekko cebulę pokrojoną w piórka; pod koniec dodając posiekany czosnek. Wlać resztę oleju i dodać grzybki. Zmniejszyć ogień.
W tym czasie zrobić zalewę. Do rondla wlać wodę i dodać pozostałe składniki zalewy. Wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Do grzybów dodać gotującą sie zalewę. Wymieszać chwilkę podgotować i natychmiast przekładać do słoików. Mocno zakręcić. Słoiki położyć na desce do góry nogami.
Jeśli ktoś chce może dla pewności pasteryzować około 20 minut, ale nie jest to konieczne.