Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny dodatek w lżejszej odsłonie.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 748
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6491
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 140
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1107
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 748
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6491
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 140
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1107
Składniki
Groszek z marchewką umieścić w rondlu, dodać około 1/2 szklanki wody, liście laurowe, ziele angielskie oraz sól.
Dusić pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, aż do momentu, kiedy warzywa będą miękkie.
Wodę, która nie odparowała (powinno być jej około 1/2 szklanki) odlać do małego naczynia, dodać mąkę i dokładnie wymieszać.
Wodę z mąką dodać do groszku z marchewką i podgrzewać, mieszając, przez około dwie minuty. Gotowe!