Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale sprawdza się jako dodatek do drugiego dania, ale można go również zjeść solo... jest pyszny.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 62
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1198
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 286
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 62
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1198
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 286
Składniki
Groszek cukrowy myjemy, obcinamy końcówki. Wodę z cukrem i solą doprowadzamy do wrzenia. Do wrzątku wrzucamy groszek, gotujemy 3- 4 minuty, odcedzamy i przelewamy zimną wodą, aby nie stracił koloru. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy bułkę tartą. Całość podsmażamy 2- 3 minutki, do momentu zrumienienia bułki tartej. Smacznego.