Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe ziemniaczki na lekką kolację.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 155
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 155
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Przygotowanie: Ziemniaki ugotować, utrzeć na puree i odstawić. Czosnek obrać i dusić na maśle bardzo powoli pod przykryciem( nie rumienić). Następnie wymieszać z 2 łyżkami mąki i szklanką mleka. Zagotować mieszając po czym zmiksować na gęsty sos. Wymieszać razem z puree ziemniaczanym i zaraz podawać jeszcze ciepłe np. z zimnym mlekiem lub maślanką.