Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupełnie odmieniona jarzynka z marchewki.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 112
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 112
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Marchewki obieramy, kroimy je na kawałki. Ja użyłam foremki do ciastek w kształcie gwiazdki, by nadać ozdobny kształt. Marchewkę przekładamy do garnka, dodajemy masło, miód, sól i anyżek. Marchewkę zalewamy szklanką zimnej wody i dusimy pod przykryciem, aż marchewka zmięknie. Tak przygotowana marchewka jest wspaniałym dodatkiem np. do dań z drobiu.