Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami zamiast sałatki lubię dodać coś innego do drugiego dania. I właśnie takim uniwersalnym dodatkiem jest duszona marchewka raczej na słodko. I to dzisiaj prezentuję.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 53
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 53
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Marchewkę obieramy i kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy masło. Dodajemy również pokrojoną marchewkę i przykrywamy całość pokrywką. Dusimy do miękkości mieszając i dodając sól, pieprz i cukier. Jak marchewka jest miękka wyjmujemy i podajemy do obiadu. Smacznego.